Akupunktur mod nakkesmerter og hovedpine
Akupunktur mod rygsmerter
Følger efter kræft eller anden sygdom kan behandles med massage, træning og akupunktur

Akupunktur

Akupunktur er sikkert og effektivt når det udføres af en veluddannet fysioterapeut!

Akupunktur kan mindske uro og smerter

Akupunktur kan mindske smerter, så du bevæger dig mere frit, kan klare hverdagens opgaver, genoptræningsøvelser eller sport.

En del mennesker med hovedpine, uro eller søvnbesvær kan hjælpes med akupunktur.
Hos Løft for Livet gives akupunktur som en del af den fysioterapeutiske behandling eller den kan stå alene som behandling af f.eks. hovedpine, ledsmerter eller andet ubehag. 

Følger efter kræft eller anden sygdom kan behandles med massage, træning og akupunktur
Akupunktur mod rygsmerter
klinikken havdrup

Hvad er akupunktur?
og hvordan kan det hjælpe dig?

Hvad er akupunktur?

Akupunktur er en sensorisk stimulationsbehandling og bruges som en del af behandlingen af smerter og gener fra muskler, sener og led. 
Akupunktur kan også bruges ved symptomer på stress, angst og uro - det sker ofte med øre akupunktur som f.eks. NADA eller BFA.

Hvordan foregår akupunktur?

Når du modtager akupunktur, behandles akupunkturpunkter og ømme steder med tynde, sterile engangsnåle. Ofte behandles også såkaldte ”potente” eller ”forstærkende” punkter på underben eller underarme. Disse punkter øger stimulationens virkning. Under behandlingen sættes 5-15 helt tynde nåle ind i symptomområdet eller områder, der har samme nerve inervation som området. Du skal bare sidde eller ligge roligt og slappe af.

Hvordan virker akupunktur?

Akupunktur stimulerer nerverne, der går fra kroppen til hjernen (sensoriske nerver), ligesom massage og bevægelse gør.
Stimulationen øger blodgennemstrømningen lokalt og da akupunktur ikke gør ondt, sker der en positiv stimulation i rygmarven, hvor nerverne fra kroppen går ind og det hæmmer smerte impulser. Efter en kort række behandlinger, udløses stoffer i hjernen, der sammen med behandlingsoplevelsen dæmper oplevelsen af smerte. Behandlingen kan både rette sig mod en konkret smerte eller mere generel smerte eller uro. 

Gør det ondt?

Akupunktur gør ikke ondt og nogle gange mærkes en summen, varme, trykken eller let ømhed omkring nålene. Hos nogle mennesker kan selve indstikket mærkes som et prik, men god lejring og information mindsker risikoen for det. Næste alle, der oplever lidt smerter ved indstikket vænner sig til det efter et par behandlinger. Ofte er akupunktur mindre smertefuldt en f.eks. massage af en øm muskel.

Hvor mange behandlinger er nødvendige?

Anbefalingen er at behandle mindst 6 og op til 15 gange ved længerevarende smerter eller gener, mens akutte smerter ofte kan behandles med 1-3 behandlinger.
Pouline Fysioterapeut

Uddannelse i Medicinsk Akupunktur

Jeg er medlem af Dansk Selskab for Akupunktur i Fysioterapi, der sikrer at fysioterapeuter får opdateret viden om akupunktur og smertebehandling. Udover efteruddannelse, har jeg et netværk af kolleger, hvor vi mødes og giver hinanden supervision, så der er jævnligt et kritisk blik på min praksis. Læs mere om mig og min baggrund her.

Læs mere på Sundhed.dk om akupunktur her: Hvad er akupunktur? – Patienthåndbogen på sundhed.dk 

Læs om Dansk Selskab for Akupunktur i Fysioterapi her: Dansk Selskab for Akupunktur i Fysioterapi (dsa-fysio.dk)