Burpees, shrugs og god jul

24. december – burpees og shrugs

Så er vi nået til sidste dag i julegavekalenderen – jeg håber, at du kan finde inspiration til at få lidt mere bevægelse ind i hverdagen på en NEM måde.

I dag skal vi slutte ringen fra den 1/12 og møde Burpee’en igen – og så skal vi lave en meget vigtig øvelse; Shrugs.

Burpee er blot at komme ned på gulvet og op igen – nogle steder er det beskrevet, at man skal sætte hænderne i jorden, hoppe ned i en planke, lave en armstrækker og hoppe frem med fødderne igen og squatte op og hoppe med klap over hovedet. Hvis man kan det, er det bare at give gas! Kan man ikke, skal man ikke forfalde til at skamme sig i sofaen, men bare lave øvelsen med to endpoints: at man kommer ned at ligge på maven og op igen. Keep it simple.

Udover at du vedligeholder eller forbedrer en basis bevægelse (ned på gulvet og op igen), kan du også få bedre bevægelighed i dine led, vænne dig til at blive forpustet og en lidt overset faktor i vedligeholdelse er, at balancesystemet bl.a. i det indre øre, bliver stimuleret og dermed beholder, eller forbedrer tolerancen for bevægelse af hovedet op og ned. Også dit blodtryk bliver udfordret positivt, da der sker et skifte i kravet til at opretholde blodtrykket, fra man er oppe at stå til man kommer ned at ligge og vicversa.

Shrugs er som tidligere nævnt en vigtig øvelse;

For det første er den god til at give styrke i ”kontornakke/skuldermusklen” m. trapezius. Hold noget tungt i hænderne og løft skuldrene og sænk dem igen. I denne øvelse, må det gerne være noget med nogle kg. i. Det giver styrke til at klare hverdagens spændinger.

For det VIGTIGE ANDET: øvelsen svarer til at trække på skuldrene!!!

Og hvad hvis vi blev bedre til det: at trække på skuldrene!?! Så bruger vi mindre energi på at være optagede af hvad andre synes om os, om hvad vi skal, hvad der er rigtigt, hvordan vi ser ud og: vi bliver måske også bedre til at lade være med at tage os så meget af hvordan ANDRE gør, ser ud og mener. Det ville da give en fredeligere verden med langt mere rummelighed og trivsel.
Øvelse gør bedre – og det gælder også at trække på skuldrene.

Husk nu at tage hensyn til andre – og så træk lidt på skuldrene i stedet for at være optaget af tanker om andres meninger og gøren og laden.

Øv dig på begge øvelser: lav f.eks. 5 burpees og 15 shrugs og gentag 3-5 gange – så tror jeg, at juledagene bliver lettere.

Og en sidste husker fra denne juleGAVEkalender:

Du behøver ikke starte et nyt stort dyrt bevægelsesprojekt i januar. Det er lettere at lave en lille smule hver dag og blive ved, end IGEN at starte på et ambitiøst januar-projekt, der tager energi fra det, der VIRKELIGT er vigtigt; god bevægelse, relationer, god mad og frisk luft.

Søg fællesskaber, som giver dig lyst til motion, find noget OG NOGEN, du faktisk gider at lege med.

SAML alle kodeordene fra denne julekalender og send dem til mig inden 31/12 2023 – så får du rabat på behandling og træning i januar, februar og marts

Dagens Kodeord er ” GOD JUL”