Giv os i dag vores daglige bevægelse

I marts kom Sundhedsstyrelsen med nye anbefalinger for fysisk aktivitet – og stillesiddende tid!

Anbefalingerne er baseret på WHO’s anbefalinger om, at voksne bør have 150-300 minutters moderat fysisk aktivitet eller 75-150 minutters fysisk aktivitet med høj intensitet.

Mere mundret anbefaler Sundhedsstyrelsen at vi er fysisk aktive mindst 30 minutter om dagen – som voksne. Børn og unge bør være fysisk aktive 60 minutter om dagen.
Anbefalingerne er MINIMUMS anbefalinger. Sat lidt på spidsen plejer jeg at sige, at det er hvad man mindst skal gøre for ikke at blive syg af inaktivitet.
Det er dog vigtigt at understrege, at selv lidt fysisk aktivitet er godt – så fortvivl ikke, hvis du får bevæget dig mindre end det anbefalede. Øg mængden når du er klar og nyd det du kan og gør.
Hvis du er fysisk aktiv i længere tid end det anbefalede, får du også mere ud af det – så har du lyst og tid til mere, så sæt i gang – og fortsæt

Hvad er så fysisk aktivitet?
Fysisk aktivitet kan defineres som “enhver form for bevægelse, der involverer musklerne i kroppen og øger energiforbrændingen”. Det er altså både at gå en rask tur, grave have, gøre rent og andre daglige ting, man bliver svedt af – og så er det sport, træning, motion der er struktureret som det kaldes.
I vores dagligdag har vi taget de fysiske krav til kroppen ud af RIGTIGT mange hverdagsting; vi har blendere, servostyring, græsslåmaskiner, hjul på skraldespande… kig dig omkring og se, hvor mange aflastende elementer, der er i din hverdag.
Derfor motionerer mange af os regelmæssigt – det kan være vi cykler eller løber en tur og bliver forpustede – eller arbejder med vægte og bevægelser hvor der stilles forskellige krav til kroppen.

Netop muskelstyrkende aktiviteter er en ny del af anbefalingen; “lav aktiviteter, der styrke dine muskler, mindst to gange om ugen”. HVIS du vil være sikker på at få det gjort, kan du træne hos Løft for Livet, så er du SIKKER på at få den motion, du skal have!