Okklusionstræning

For præcis 3 måneder siden blev min venstre lårmuskel fæstet til knæskallen igen, via 4 huller og en stærk wire – det skete 4 dage efter en meget uheldigt fald på noget sort is.

Operationen var vellykket og efter 2 uger med helt strakt ben i DonJoy, gik jeg i gang med den massive genoptræning, der tager måneder og år.

De sidste 6 uger har jeg brugt okklusion/BFR til genopbygning af lårmusklen. Med okklusion kan jeg træne med den lave belastning, som den stadig skrøbelige sene kan holde til – og få samme effekt på muskelstyrke og -vækst som hvis jeg trænede med mere modstand.

Det betyder, at jeg kun 3 måneder efter, jeg rev min venstre lårmuskelsene løs fra knæskallen kan gå og bevæge mig frit i hverdagen og ikke mindst passe mit arbejde fuldstændigt.

Jeg har stadig mange måneders genoptræning foran mig, jævnligt smerter og hævelse – og senen er først helet færdigt om 3-6 måneder.

Når man som kvinde over 50 skal genopbygge muskulatur efter skade eller sygdom er okklusionstræningen HELT fantastisk. Derfor var min glæde stor, da jeg i det seneste nummer af “Fysioterapeuten” kunne læse om netop okklusionstræning – læs selv artiklen her Okklusionstræning er et effektivt alternativ (fysio.dk)
I næste opslag kan du læse hvordan jeg helt praktisk er gået til træningen med okklusion.