13. december – Skyggeboksning og Kryds-kat

Begge øvelser har været præsenteret før, men ikke i kombination.

Skyggeboksning blev beskrevet den 10. december. Da skrev jeg, at jeg godt kunne lide at bruge det som generel opvarmning og gerne til noget musik. Jeg skrev også at man kunne bruge en makker som sparringspartner. Man skal selvfølgelig ikke slå en makker! Har du lyst til at prøve at bokse, skal du gå i en bokseklub, hvor du kan lære teknikken ordentligt, så hverken du eller ”din makker” kommer alvorligt til skade.

Jeg foreslog, at makkeren med hænderne udfordrer dig til slagserier og slag forskellige steder – DU SKAL IKKE SLÅ DIN MAKKER – HELLER IKKE PÅ HÆNDERNE. Men makkeren kan MARKERE, hvor du skal slå. Ram nu ikke hende/ham/hen/de!

Har du en boksebold – eller en ballon, du kan hænge op, kan du også bokse til den.

HVIS du har sådan nogle AI-briller, kan man også få boksespil. Det er overraskende krævende og realistisk. Man får dog ikke blodtud og blå øjne!

Læs om X-kat (kryds-kat) den 8. december – eller få et lille resume her:

X-kat kan udføres på alle 4 (dvs. på knæ og hænder, som en kat) eller liggende udstrakt på maven på gulvet. I begge tilfælde løfter du roligt modsatte arm og ben samtidig og sænker roligt igen.

Står du på alle-4 og laver øvelsen kan du øve dig i at strække ben/arm lige ud, så du ikke roterer i ryggen, men holder den så lige som muligt – det øver dig i at holde kroppen helt stabil – og det er godt, hvis man skal løfte eller flytte noget; man kan simpelthen overføre kraften bedre.

Hvis du laver øvelsen på maven med armene frem over hovedet, så prøv variationen hvor du løfter hovedet samtidig med arm/ben – husk næsen ned mod jorden – og den version, hvor du lader panden blive i underlaget. Hold arm/ben et øjeblik i toppen.

Det er stadig bare en øvelse, der aktiverer rygmusklerne og når man er god til at aktivere dem, kan man også løfte, skubbe eller hive meget bedre.

Hvis man ikke kan eller vil lave øvelsen på knæ eller på maven, kan man fint stå støttet til en stol eller lign og på fuldstændig samme vis, skiftevis løfte eller strække modsatte arm/ben. Det kan selvfølgeligt ikke være i én forlængelse af kroppen, men det giver noget alligevel.

Leg med øvelserne – og prøv at lave en opvarmning med skyggeboksning og måske musik?

Og prøv at trække vejret roligt og udfør X-kat som lidt meditation.

ELLER kombiner de to øvelser og oplev den udfordring det er at gå fra noget VILDT til noget ROLIGT og tilbage igen. Dagens Kodeord er ” i”