12. december – stepups og mountainclimbers

Dagens øvelser er Stepups og mountain climbers. Og her halvvejs i julekalenderen 2023 er det jo både skønt med et trin op (eller flere) og lidt bjergluft!

Stepups er igen en BASIS bevægelse; at kunne træde op på noget; det kan være at gå på trapper, hvis man skal ind ad en dør med et trappetrin eller op på en skammel for at nå noget. Særligt vigtigt, hvis man som mig ikke er særligt høj!

Du kan bruge mange ting til øvelsen; selvfølgelig kan du bruge en trappe – eller et trappetrin. Du kan også bruge en ”fitnessbænk” eller som vist i videoen et par paller. Du kan også bruge en skammel, men hvis du ikke lige har en skammel, der har den rigtige højde til dig, kan du også træde op på et par bøger, en trappesten, en sten i naturen – hvad som helst, bare det står tilstrækkeligt fast.

Træd gerne op og ned mange gange – mere fart, giver mere varme og forpustelse – og dermed mere effekt på konditionen. Prøv at tage noget i hænderne eller armene – eller at træde meget langsom op. Det stiller større muskel krav og du bliver stærkere i lår og hoftemuskler.

Mountainclimbers er en øvelser, hvor du både træner overkropsstabilitet, arbejder med din bevægelighed i hoften og kan få pulsen op.

Stå med hænderne på gulvet eller lidt højre oppe på en skammel, bænk, stol eller lign.

Sæt den ene fod frem og skift ben ved at sætte fra med begge fødder. Du kan også undlade at ”hoppe”, men blot skifte fødderne frem og tilbage.

Øvelsen er hårdere, hvis du har hænderne på gulvet og hvis du skifter ben hurtigt og tager dem meget langt frem – og lettere jo højere du hviler på hænderne og jo kortere og langsommere, du flytter fødderne.

Prøv at tage 10 stepups med hvert ben og derefter 10 Mountainclimbers med hver fod – og gentag et antal gange. Hvis du træner med en makker, kan I skiftes til at tage 10 af hver, så får I lidt luft imellem øvelserne og kan måske holde tempoet lidt mere oppe – hvis I ønsker det!

Prøv de forskellige udgaver af både stepups og mountainclimbers og bliv lidt klogere på, hvad din krop er god til og hvad den måske kan blive bedre til ved at øve sig lidt. Dagens Kodeord er ”midt ”