10. december med Boksning og Bugs

Skyggeboksning og Deadbugs er en skøn kombination – synes jeg. Deadbug er en statisk maveøvelse og jeg synes at det giver et ekstra element at lave mave og rygøvelser, når man er forpustet og pulsen er høj.

OG skyggeboksning kan få pulsen op og give hurtig vejrtrækning, hvis man gider at give lidt gas.

DISCLAIMER: jeg ved ikke noget om boksning – og når jeg skriver om skyggeboksning er det som motionsmiddel – ikke som en del af sporten boksning eller andre kamsportsgrene!

Nå men når du skyggebokser er det bare fri leg – du kan forstille dig, at du er en berømt bokser (jeg kan kun komme i tanke om Muhammed Ali) og danser rundt som en bi og slår din modstander forskellige steder på kroppen – eller at du er en gesvindt thaibokser, der drejer rundt og laver små spark osv.

HUSK dog at starte roligt, så du er varm og smidig nok, hvis du giver den meget gas!

Måske kan du skaffe en sparringspartner, der med hænderne udfordrer dig til slagserier og slag forskellige steder?

Selv kan jeg godt lide at bruge skyggeboksning som opvarmning og helst med noget musik. Så bliver det sådan en slags boksedans og jeg bliver varm i kroppen.

Deadbug er en RET svær øvelse. Man skal virkelig kontrollere sin krop, for den vil meget gerne gøre øvelsen let 😊 Så hvis du synes øvelsen er let; check lige at du gør den som jeg foreslår (eller nyd det og vær ligeglad).

Lig på ryggen med bøjede hofter og knæ – MAX 90 grader – dvs. lårene er lodrette eller lidt skrå væk fra kroppen og underbenene vandrette – begge arme lige op mod loftet. Så ligner man lidt en bille, der ligger på ryggen og er død: DEAD BUG.

Sænk nu ROLIGT den ene arm op over hovedet (mens den anden bliver op ad) og stræk det modsatte ben ROLIGT ned langs gulvet (uden at lægge den på gulvet og UDEN at den anden hofte bøjer mere!). Så skal dine mavemuskler arbejde HÅRDT for at holde positionen. Løft arm og ben op igen og gentag med modsatte arm/ben. Øv dig i at lave bevægelsen rolig og kontrolleret.

Hvis det er for hårdt, kan du blot sætte tæerne i gulvet i stedet for. Det giver mindre belastning. Hvis koordinationen arm/ben er for svær – så lad bare armene blive strakt op…

Prøv at kombinere de to øvelser, så du skyggebokser 30 sekunder og laver deadbug 30 sekunder og gentag f.eks. 5 gange med stigende intensitet i skyggeboksningen.

Skiftet mellem en meget aktiv og dynamisk øvelse og en mere rolig og kontrolleret bevægelse, stiller krav til din koncentration og kontrol af kroppen.

Du kan også kombinere med nogle af de andre øvelser fra julekalenderen.

Dagens Kodeord er ”bevæget”