Floorpress og Ground to overhead

20. december – Floorpress og GTO

Dagens to øvelser er super enkle og kan udføres med RIGTIGT mange forskellige hverdagsting. Og det elsker jeg: at bevægelse ikke stiller store krav om udstyr, transport og rammer.

Helt enkelt foregår Floorpress på gulvet. Lige på ryggen med noget i hænderne eller én hånd. Og løft det, du holder op mod loftet. Det kan være et stykke papir, din hund, en stol, din ven eller nærmest hvad som helst. Du skal bare lade være med at få det i hovedet eller tabe det. ENKELT.

Se i øvrigt beskrivelsen den 7/12.

Floorpress stimulerer musklerne på forsiden skuldrene inkl. brystmusklerne og musklerne på bagsiden af armen (m. triceps brachii) – de samme muskler som bænk press. Du har bare en mindre bevægelse. Det påvirker selvfølgelig muskelpåvirkningen, men til gengæld, er floorpress mere enkelt og stille færre krav til teknik.

Ground To Overhead (GTO) er også HELT enkelt: tag noget fra gulvet op over dit hoved i strakte arme. Et godt tip er, at holde det tæt til kroppen på vej op. Se videoen på Facebook og Instagram, hvor jeg viser forskellen.

Når du løfter objektet tættere kroppen, kan du bruge din ben meget bedre – og når du bliver god til teknikken, kan i hverdagen klare at løfte MEGET tungere ting uden at få ømhed i ryggen.

Når man bliver god til teknikken, får man stimuleret musklerne i ryggen, hoften, benene, maven, skuldre og armene – altså hen rigtig full body øvelse!

Det er altså to enkle øvelser, der nemt kan kombineres OG i kombinationen kan man få det her dejlige ekstraudbytte: man kommer ned på gulvet og op igen!

Så skift i mellem de to øvelser og få ekstra kondition og bevægelse ud af det.

Vi nærmer os jo julen og der kan man jo prøve at løfte sine julegaver – også de bløde.

Hvis du skal lege med øvelserne sammen med en makker, kan I kombinere Floorpress med situps: læg jer med fødderne mod hinanden. Den ene har noget i hænderne; laver 5 Floorpress, mens makkeren laver situps – så sætter I jer begge op – personen, der lavede Floorpress, sætter sig op med vægten i armene – og bytter. Det er næsten altid sjovere at bevæge sig sammen med andre!

I Ground To Overhead kan I stå foran hinanden og skiftes til at udføre en øvelse og derefter give/kaste objektet til hinanden. Vær forsigtigt, så ikke noget går i stykker.

God fornøjelse med de to øvelser, der begge er ret sjove bevægelser, der IKKE kræver noget særligt og er meget effektive.

Dagens Kodeord er ” 2023”