Billede fra julegavekalenderen 2023 - billedet viser mig siddende på hug i mit køkken og skal demonstrere, hvordan man kan sidde i bunden af en squat. Video og test beskriver, at det også er HELT ok, at lave squats, der ikke går så langt ned, som vist

Første december – den første låge

Dagens øvelser er Burpees og Squat.

Ofte bliver Burpees ironisk skrevet som et hjerte, fordi mange mennesker ikke elsker dem eller mere direkte; vi er mange der hader Burpees af et godt hjerte!  

Øvelsen går ud på at lægge sig ned på gulvet og komme op igen – KEDELIGT. Men jeg mener, at øvelsen har sin plads, uanset hvordan man er stand til at udføre den. At komme ned på gulvet og op igen er en basis bevægelse, de fleste af os har glæde af at kunne – OG BEVARE – i hverdagen.

Nogle mennesker bliver udfordret af en enkelt burpee, andre kan tage 100 eller mere på 7 minutter. Jo mere udfordret du er af en øvelse, jo mere får du ud af lege med den.

Øvelse gør bedre!

Squat er også en basis øvelse, som kan udføres på mange måder. For nogle mennesker er idealet, at man kan sidde helt nede i hug med flade fødder når, man laver en squat. Men mange mennesker er bange for at bøje knæene så meget og har måske slet ikke bevægelighed nok i hofter og ankler til at gøre det. Heldigvis kan man få masser af sjov og glæde ud af at bøje benene så meget som man kan – og f.eks. bruge en stol eller taburet som ”mål” for numsen.

Nå men – leg med øvelserne!
Se f.eks. hvor lang tid du er om at tage 5, 10, 15 eller 20 burpees – eller hvor mange du kan tage på 1 minut.

Prøv at lave forskelle variationer af squat – prøv f.eks. at ramme en stol med numsen eller have noget tungt i hænderne, når du laver øvelsen. Du kan også prøve at sidde med en makker foran face2face og holde hinanden i hænderne, samtidig med I squatter.

Dagens kode ord er MED