Billedet viser Floorpress, der i julegavekalenderens låge nr. 7 kombineres med Goodmornings

7. december FloorPress & Goodmorning

7. låge byder på Floorpress og Goodmorning. Skal du bare lave to øvelser, er de her et godt bud, blandt rigtigt mange andre selvfølgelig.

Floorpress er en bænkpres med mindre bevægeudslag, fordi man ligger på gulvet.

Den kan udføres med håndvægte (eller lign), hvor man har en vægt/ting i hver hånd – eller med en stang. Man kan også udføre den med én hånd ad gangen – og Floorpress er mere velegnet end bænkpres til det, pga. bedre balance på gulvet. Hvis man holder en vægt i hver hånd, kan man også vælge at løfte dem skiftevis. Bare for at prøve noget andet 😊

Øvelsen træner forsiden af skuldrene, brystmusklerne og bagsiden af overarmen. Men resten af kroppens muskler er som i andre frivægtsøvelser ikke passive, men har travlt med at stabilisering og støtte.

Oftest kan man ikke løfte lige så meget i Floorpress som i bænkpress, fordi vægten ”ligger død” i bunden. Til gengæld stiller den langt færre tekniske krav til skulderplacering, opspænding og ikke mindst udstyr. Den her kan du lave hjemme på gulvet.

Goodmorning er en bagkæde øvelser – dvs. den stiller krav til musklerne på bagsiden af kroppen. Dem bruger vi ALT for lidt i en stillesiddende hverdag!
Øvelsen kan laves uden vægt, med vægt foran på brystet eller bag nakken. Jo længere op mod hovedet vægten er, jo mere belastes man.

Goodmornings kan være svære at lave med ret/neutral/let svajet ryg, men prøv at tænke på at ”stikke numse lidt koket bagud” eller at ”vise røv som en bavian” (undskyld sproget).

Det kan hjælpe at bøje let i knæene

Nogle mennesker er meget smidige i bagkæde og kan stå med strakte ben og nærmste stille hovedet på gulvet. Andre kan ikke nå vandret med ryggen. Men fortvivl ikke. Øvelsen er fantastisk til at få mere bevægelighed i bagkæden – øvelse gør bedre!

Man kan lave goodmornings med ret høj vægt, hvis man øver sig! Men start bare uden belastning og prøv måske med en lille smule vægt. Så kan man jo øge belastningen hen ad vejen.

Når du kombinere de to øvelser, får du øvet dig i at kommen ned på gulvet og op igen – prøv at tage 10 af hver – evt. med forskellige ting fra hverdagen: din hund, dit barn, eller et møbel 😊 Det er sjovt at løfte ting på forskellige måder. Dagens Kodeord er ”det ”